بهگزارش خبرنگار میراثآریا، در نشست شورای معاونان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، محمد ابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با اشاره به فعالیتهای پژوهشگاه در سال گذشته، گفت: در حال حاضر ۷۳ هیئتعلمی رسمی و ۱۴ هیئتعلمی پیمانی در پژوهشگاه مشغول به فعالیت هستند و بهطور کلی ۳۵۲ نفر از نیروهای متخصص در بخشهای مختلف پژوهشگاه فعالیت میکنند.
زارعی افزود: ما از استانها خواستهایم که حوزه پژوهشی خود را تقویت کنند تا بتوانیم در سطح ملی و بینالمللی در این زمینه پیشرفت داشته باشیم. همچنین، پژوهشهای مشترک با کشورهای مختلف حول محور ایران فرهنگی در دستور کار قرار دارد.
انجام ۱۰۲ طرح پژوهشی در یک سال گذشته
در ادامه، نیکزاد معاون پژوهشی پژوهشگاه میراثفرهنگی نیز به گزارش عملکرد پژوهشگاه در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۱۰۲ طرح پژوهشی در پژوهشگاه به انجام رسید که حاصل آن، ۲۲۹ مقاله علمی منتشر و ۲۰ کنفرانس و همایش علمی در پژوهشگاه برگزار شد. علاوه بر این، ۱۱ کاوش در سایتهای مختلف تاریخی نیز توسط پژوهشگاه انجام شده است.
این آمار و گزارشها نشان از رشد قابلتوجه پژوهشهای علمی در زمینه میراثفرهنگی و گردشگری و همچنین گسترش تعاملات بینالمللی در این حوزه دارد
آینده پژوهی در وزارت میراث فرهنگی معنا پیدا کند
علیرضا قلینژاد پیربازاری مشاور و سرپرست معاونت فناوری و کاربردیسازی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در خصوص مرکز رشد و واحدهای فناور اظهار کرد: مشاوره و ارائه خدمات تخصصی و سیاست پژوهی و آینده پژوهی ظرفیتهایی است که در ساختار وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری تنها ظرفیت سازمانی محسوب میشوند.
او افزود: در مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری، آینده پژوهی فاقد ساختار سازمانی است و مرکز مشاوره با این معنا اهمیت دارد که وزارتخانه بتواند در سطوح مختلف، خدمات مشاوره ارائه و ترویج کند تا موضوع میراث فرهنگی و گردشگری را از جامعه تخصصی تا جامعه عمومی به ویژه در قالب مشاورههای تخصصی پوشش دهد.
این مسئول در ارتباط با کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان و همچنین مراکز رشد گفت: این حوزه فاقد ساختار دارای اهمیت فناوری و کاربردیسازی است که در پژوهشگاه شکل گرفته است لذا پژوهشگاه بنا دارد که در سال آینده کنفرانس بینالمللی آینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را با حمایت مقام عالی وزارت برگزار کند.
او همچنین با اشاره به این که برنامههای مرتبط به آینده گردشگران با چنین نگاهی قابل پژوهش است، گفت: رویکرد این حوزه گستراندن چتر حمایتی پژوهشگاه بر سر تمام پژوهشگران کشور است.
قلینژاد پیربازاری با اشاره به آیین نامهها و دستورالمعلهایی در حوزههای مختلف به خصوص صنایع دستی و هنرهای سنتی تصریح کرد: در خصوص مقولههای مشخص به طور خاص در مورد صنایعدستی، مسئله هویت مهم است که بتوانیم سر سلسله پژوهشهای خود را به حوزه هنرهای ملی اختصاص دهیم.
مشاور و سرپرست معاونت فناوری و کاربردیسازی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری همچنین با بیان این که مقوله مهم بعدی اکوسیستم کسب و کارهای نوپا و خلاق است، تصریح کرد: در راستای تقویت اقتصاد میراث فرهنگی و گردشگری اقدامات مهمی مورد توجه است که یکی از این اقدامات، راه اندازی پارک علم و فناوری است تا این پارک در خدمت وزارتخانه قرار بگیرد.
انتهای پیام/
نظر شما